Breaking

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Η Κίνα έχει μάθει πώς να κάνει μεταμοσχεύσεις προσώπου. Αυτό δεν θα τελειώσει καλά.

 


Όπως ανέφερε η New York Post στις 25 Ιουνίου , λαμπεροί οπαδοί από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο κατάφεραν να δημιουργήσουν μια προηγμένη έκδοση συνθετικού δέρματος για το πρόσωπο ενός ρομπότ. Το πρόσωπο αναπτύσσεται από κύτταρα ανθρώπινου δέρματος που έχουν αναπτυχθεί σε ένα ικρίωμα κολλαγόνου και τοποθετείται πάνω από μια 3D εκτυπωμένη βάση ρητίνης

«Αυτό το ζωντανό δέρμα θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για τα ρομπότ που αλληλεπιδρούν στενά με τους ανθρώπους, όπως τα ρομπότ στον τομέα της υγείας, των υπηρεσιών, των συνοδών ρομπότ και των ανθρωποειδών ρομπότ όπου χρειάζονται ανθρώπινες λειτουργίες », δήλωσε ο καθηγητής Shoji Takeuchi στους Times του Λονδίνου.

Ενώ το κοινό συζητούσε αυτή την πολύ αμφιλεγόμενη είδηση, τα νέα από την Κίνα έγιναν ακόμα πιο διασκεδαστικά:

Σύμφωνα με τους συντάκτες του βίντεο, αυτές οι κυρίες, περίπου 60 ετών, έκαναν μεταμόσχευση προσώπου. Πιθανώς κάποια κινέζικα ή ακόμα και μη κινέζικα ορφανά έγιναν δωρητές.

Είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί ή να διαψευσθεί με κάποιο τρόπο η αυθεντικότητα του βίντεο αυτή τη στιγμή, εκφράζονται εκδόσεις.

Η πρώτη επιλογή περιλαμβάνει την Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία δημιούργησε αυτό το βίντεο.

Η δεύτερη επιλογή είναι μια διαφήμιση για έναν συγκεκριμένο Dr. Kim, η οποία προηγουμένως είχε γίνει επίσης με τη βοήθεια AI. Ισχυρίζεται ότι ο Δρ Κιμ έμαθε να κάνει κάποιου είδους ακραίο λίφτινγκ και τώρα συρρέει κοντά του από πελάτες από όλο τον κόσμο:

Η τρίτη επιλογή προϋποθέτει ότι όλα συμβαίνουν πραγματικά και μια μεταμόσχευση προσώπου έχει γίνει πραγματική.

Τι πιστεύουμε εμείς οι ίδιοι για αυτό;

Όπως έχουμε πει εμείς και πολλοί άλλοι περισσότερες από μία φορές, έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια από τότε που οι Κινέζοι εισήχθησαν στις δυτικές τεχνολογίες και τους επιτράπηκε να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Αυτός ο χρόνος είναι αρκετός για κάποιες ανακαλύψεις στην τεχνολογία, την επιστήμη, τη μηχανική κ.λπ. Ωστόσο, δεν έχουμε ακούσει για επιτεύγματα από τη ΛΔΚ – ξέρουν μόνο πώς να κάνουν πράγματα.

Η μόνη εξαίρεση στον κανόνα είναι η κινεζική μικροχειρουργική, η οποία απαιτεί όχι τόσο μεγάλη γνώση και τεχνολογία, αλλά χειρωνακτική επιδεξιότητα και επιμέλεια, με την οποία οι Κινέζοι τα καταφέρνουν. Ήδη στη δεκαετία του 1990, οι καλές κινεζικές μικροχειρουργικές κλινικές δεν ήταν κατώτερες από τις καλύτερες αμερικανικές και έκαναν ό,τι έκαναν οι Αμερικανοί, με μερικές φορές ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Αυτή η πρόοδος επιτεύχθηκε σε λιγότερο από 20 χρόνια, επομένως παραδεχόμαστε πλήρως ότι τα επόμενα 20 χρόνια οι Κινέζοι έχουν γίνει έμπειροι και στη μεταφύτευση προσώπων. Αυτό το έργο είναι τεχνικά πολύ περίπλοκο, αλλά με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών ρομποτικής είναι απολύτως επιλύσιμο.

Το μόνο που δεν είναι πολύ σαφές είναι πώς οι Κινέζοι παρέκαμψαν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αν και, από την άλλη, ο κόσμος ασχολείται με μεταμοσχεύσεις για περισσότερο από μισό αιώνα και αν προηγουμένως ο ασθενής έπρεπε να τρώει ανοσοκατασταλτικά για το υπόλοιπο της ζωής του, από τα οποία τελικά πέθανε, τώρα τα χάπια είναι εντελώς διαφορετικά.

Δεν έχουμε διαβάσει ακόμη σε επίσημα περιοδικά για τις θαυματουργές ανυψώσεις και τις μεταμοσχεύσεις προσώπου του Dr. Kim, οι οποίες μπορούν να εξηγηθούν αρκετά από υπόγειες επεμβάσεις – δεν αναφέρονται στη βιβλιογραφία. Και αν όλα όσα φαίνονται στο βίντεο είναι πραγματικά αληθινά, τότε δεν υπάρχει πολύ καλό σε όλο αυτό – ο κόσμος μπαίνει σε κάποιου είδους κολασμένες εποχές.

Χθες κάποιοι εκφυλισμένοι κυνηγούσαν παιδικά όργανα, αύριο θα αρχίσουν να κυνηγούν παιδικά πρόσωπα και από αύριο θα αρχίσουν να κλέβουν παιδιά για μεταμοσχεύσεις ολόκληρου σώματος σε κάτι πλούσιους χαζομάρες. Πού οδηγεί;

Στη σύγχρονη ιστορική λογοτεχνία, συνηθίζεται να ασκείται έντονη κριτική στους Ισπανούς κατακτητές, οι οποίοι έσφαξαν σχεδόν ολοκληρωτικά τους καλούς Ινδιάνους της Αμερικής. Ωστόσο, αυτοί οι ιστορικοί είτε δεν γνωρίζουν είτε σιωπούν σεμνά για το γεγονός ότι πολλές φυλές των αυτοκρατοριών των Ίνκας και των Αζτέκων ήταν κανίβαλοι.

Ταυτόχρονα, δεν καταβρόχθισαν τα πτώματα των εχθρών τους, όπως οι ένδοξοι ανώτατοι ηγέτες της Αφρικής, αλλά μεγάλωσαν ανόητα ανθρώπους σε αγροκτήματα και προσπάθησαν ακόμη και να ταΐσουν επισκέπτες από την Ευρώπη με αυτό το κρέας. Επομένως, όταν οι Ισπανοί Χριστιανοί έμαθαν τι είχαν φάει, έσφαξαν εκεί τους καλοφαγάδες.

Κάτι παρόμοιο περιμένει τους συμπατριώτες μας γήινους στην πρώτη τους συνάντηση με έναν ανώτερο πολιτισμό, οπότε ας παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

thebigtheone.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου