Breaking

Σάββατο 10 Μαΐου 2025

Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε πλήρη και άμεση εκεχειρία – Το ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ

Σάββατο 10 Μαΐου 2025

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η Ινδία και το Πακιστάν συμφώνησαν σε μία «πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός», έπειτα από την τέταρτη ημέρα των εκατέρωθεν επιθέσεων και αντεπιθέσεων κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Ινδία- Πακιστάν: Μηνύματα αποκλιμάκωσης μετά τις επιθέσεις – «Αυτοσυγκράτηση» υπό όρους εν μέσω εκρήξεων στο ινδικό Κασμίρ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν ανακοίνωσε επίσης, ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν στην κατάπαυση του πυρός “με άμεση εφαρμογή”.

«Έπειτα από μια μακρά νύχτα συνομιλιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Ινδία και το Πακιστάν συμφώνησαν σε πλήρη και άμεση εκεχειρία. Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες για τη χρήση Κοινού Νου και Μεγάλης Νοημοσύνης. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας στο ζήτημα αυτό!»,, ανακοίνωσε ο Τραμπ σε μία ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

Πηγή: Truth Social

Η ανακοίνωση αυτή, έγινε σε μία ημέρα κατά την οποία, κλιμακώθηκαν οι φόβοι για την ενεργοποίηση των πυρηνικών οπλοστασίων των δύο χωρών, καθώς η στρατιωτική ηγεσία του Πακιστάν και το πολιτικό όργανο που έχουν αρμοδιότητα για τα πυρηνικά όπλα, επρόκειτο να συνεδριάσουν.

Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν δήλωσε αργότερα ότι μία τέτοια συνεδρίαση δεν είχε προγραμματιστεί.

Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι των δύο πλευρών είχαν τη θέληση να κάνουν τώρα ένα βήμα πίσω, μετά από τις σημερινές επitheseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου