Breaking

Διαφήμιση

Έντυπη Έκδοση

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026

24ωρη Πανκορινθιακή Απεργία το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου


Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου

Σε 24ωρη Πανκορινθιακή Απεργία προχωρά το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026 το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την τραγωδία στα Τέμπη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τη Διοίκηση, με κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τη νεολαία και τους φορείς της Κορινθίας να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Π. Τσαλδάρη (Περιβολάκια) στην Κόρινθο.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «κρατικό και πολιτικό έγκλημα» αναφορικά με το δυστύχημα των Τεμπών, επισημαίνοντας ότι τρία χρόνια μετά «τίποτα δεν έχει κλείσει» και ότι οι ευθύνες δεν έχουν αποδοθεί. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους εργαζόμενους που έχασαν τη ζωή τους, χαρακτηρίζοντας το συμβάν ως ένα από τα πιο πολύνεκρα εργατικά δυστυχήματα των τελευταίων ετών.

Το Εργατικό Κέντρο υποστηρίζει ότι τα ζητήματα ασφάλειας στους χώρους εργασίας, στις μεταφορές και στις δημόσιες υποδομές παραμένουν κρίσιμα, κάνοντας λόγο για ελλείψεις, υποστελέχωση και πολιτικές επιλογές που – όπως αναφέρει – θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Παράλληλα, ασκείται κριτική στην κυβερνητική πολιτική, με αιχμές για προτεραιότητες που – σύμφωνα με την ανακοίνωση – δεν δίνουν έμφαση στην προστασία της ζωής, της ασφάλειας και των κοινωνικών αναγκών.

«Η μνήμη δεν είναι σιωπή. Είναι αγώνας», τονίζεται χαρακτηριστικά, με κεντρικό σύνθημα:
«Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί:

📍 Πλατεία Π. Τσαλδάρη (Περιβολάκια), Κόρινθος
📅 Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026
🕛 Ώρα 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου