Σε πλήρη εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη. Τέσσερις μήνες μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη” στου Ρέντη οι Αρχές συγκέντρωσαν τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να προχωρήσουν και σε άλλες συλλήψεις ατόμων που είχαν εμπλοκή στα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, αστυνομικοί έκαναν εφόδους σε σπίτια στην περιοχή της Δυτικής Αττικής προκειμένου να πιάσουν, στην κυριολεξία, στον ύπνο άτομα τα οποία εμπλέκονται στα επεισόδια εκείνης της βραδιάς. Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 50 συλλήψεις έπειτα από την έκδοση ενταλμάτων. Ωστόσο, δεν αφορούν όλες την δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού αλλά διάφορα οπαδικά επεισόδια.

Στόχος της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης αθλητικής βίας ήταν ο εντοπισμός και των ηθικών αυτουργών στην υπόθεση καθώς, υπενθυμίζεται ότι για τη δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ ήδη ένας 18χρονος έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί. Είχε παραδεχτεί ότι είχε ρίξει φωτοβολίδα προς τη μεριά που βρισκόταν ο αστυνομικός. Εντός της ημέρας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τις Αρχές.

Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ, η δικογραφία περιλαμβάνει περισσότερους από 150 κατηγορούμενους.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ευρείας κλίμακας επιχείρησης της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7/12/2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».