Από την κάμερα ασφαλείας έξω από το σπίτι του Γερμανού φαίνεται ένας άνδρας που ανεβαίνει, χτυπά την πόρτα, εκείνη ανοίγει και ο άνδρας μπαίνει στο σπίτι. Η φυσιογνωμία του δεν είναι ευδιάκριτη, γιατί ο άνδρας έχει πάρει προστατευτικά μέτρα. Φορά γάντια, το πρόσωπό του είναι καλυμμένο. Έχει μια τσάντα περασμένη χιαστί στον κορμό του, χτυπά, κάτι λέει και ο Γερμανός ανοίγει, γιατί το πρόσωπο πιθανώς είναι οικείο.

Ο δράστης έμεινε μέσα στο διαμέρισμα για 27 λεπτά. Βγήκε από το διαμέρισμα στις 21:13. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, αυτός περίπου είναι ο χρόνος που έχασε τη ζωή του ο 65χρονος Γερμανός.

Ο 65χρονος Γερμανός ετάφη ως άνθρωπος που έχασε τη ζωή του από παθολογικά αίτια, καθώς ήταν καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο. Οι πληροφορίες από φίλους του Γερμανού ήταν πως είχε στην κατοχή του 100.000 ευρώ από σπίτι που είχε πουλήσει στη Γερμανία. Είχε δώσει κάποια χρήματα σε φίλο του στη Γερμανία, όμως το μεγαλύτερο ποσό ήταν στην κατοχή του και σκεφτόταν να τα κληροδοτήσει σε άνθρωπο από την Κρήτη.

Τα χρήματα αυτά δεν βρέθηκαν από τους αστυνομικούς. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο 45χρονος, που αρνείται την κατηγορία, την επομένη της δολοφονίας αιτήθηκε έκδοση διαβατηρίου.