Το τελευταίο αντίο είπαν, συγγενείς και φίλοι στον σπουδαίο ηθοποιό, Γιάννη Φέρτη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.

Η κηδεία τελέστηκε σε κλίμα οδύνης στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου συγκεντρώθηκαν άνθρωποι που τον αγάπησαν, αλλά και απλοί πολίτες που θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν.

Ανάμεσά τους, και η τελευταία σύζυγος του Γιάννη Φέρτη, Μαρίνα Ψάλτη, η οποία συγκρατούσε με δυσκολία τα δάκρυά της. Στην εξόδιο ακολουθία έδωσε το παρών και η πρώτη σύζυγός του, Ξένια Καλογεροπούλου, συνοδευόμενη από τον Σταμάτη Φασουλή καθώς και η δεύτερη σύζυγός του Μιμή Ντενίση.

Αντί χρημάτων για στεφάνια, η οικογένεια του ηθοποιού επιθυμεί να ενισχυθεί οικονομικά το έργο του ταμείου αλληλοβοηθείας του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών.

Μαρίνα Ψάλτη – Κώστας Αρζόγλου

Δείτε το βίντεο:

 

Ξένια Καλογεροπούλου – Σταμάτης Φασουλής

Ξένια Καλογεροπούλου – Σταμάτης Φασουλής

Μιμή Ντενίση

Άννα Νταλάρα – Γιώργος Νταλάρας

Κατερίνα Λέχου

Μαρινέλλα – Γρηγόρης Βαλτινός

Ηλίας Ψινάκης

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

Μίρκα Παπακωνσταντίνου

Γιάννης Βούρος

Σπύρος Μπιμπίλας – Ηρώ Μανέ

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Θοδωρής Κατσαφάδος

Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Δημήτρης Πετρόπουλος

Γιώργος Μιχαλάκης

 

Ο σπουδαίος ηθοποιός πέθανε την Κυριακή 14 Απριλίου σε ηλικία 86 ετών. Είχε πρωταγωνιστήσει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Γεννημένος τον Απρίλιο του 1938, ο Γιάννης Φέρτης αποφοίτησε από τη σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν το 1958.

Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στο θέατρο το 1959 στο έργο «Η ηλικία της νύχτας» του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ακολούθησαν έργα όπως τα: Όρνιθες του Αριστοφάνη, Ευρυδίκη του Ζαν Ανούιγ, Γλυκό Πουλί της Νιότης του Τενεσί Ουίλιαμς, Ο Δικέφαλος Αετός του Ζαν Κοκτώ. Έγινε συνιδρυτής του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου και εμφανίστηκε στα έργα Καπιταίν Σελ Καπιταίν Εσό του Σερζ Ρεζβάνι και Η Μάνα του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Από το 1967 και για μια δεκαετία, ως θιασάρχης μαζί με την Ξένια Καλογεροπούλου, ανέβασε σημαντικά θεατρικά έργα. Ο Γιάννης Φέρτης πρωταγωνίστησε στο αρχαίο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Η φωνή του ήταν έντονα χαρακτηριστική, ενώ είχε «ντύσει» διαφημίσεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Πρώτη σύζυγός του υπήρξε η ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου, δεύτερη η ηθοποιός Μιμή Ντενίση ενώ από το 2001 ήταν νυμφευμένος με την ηθοποιό Μαρίνα Ψάλτη.