Ο πρίγκιπας Νικόλαος και η πριγκίπισσα Τατιάνα ανακοίνωσαν το Σάββατο, 20 Απριλίου, πως παίρνουν διαζύγιο μετά από 14 χρόνια γάμου.

Το βασιλικό ζεύγος παντρεύτηκε το 2010 και εμφανίστηκε μαζί, δημόσια, νωρίτερα φέτος στην επιμνημόσυνη δέηση για τον πατέρα του πρίγκιπα, βασιλιά Κωνσταντίνο Β’, στο Ουίνδσορ.

Αλλά, παρά τη μακροχρόνια σχέση τους και τον φαινομενικά ειδυλλιακό γάμο τους, το ζευγάρι «χώριζαν» αρκετές διαφορές, από την αρχή. Παραδείγματος χάρη, ο 54χρονος πρίγκιπας αγαπάει την Ελλάδα με όλη του την καρδιά, ενώ η προσαρμογή για τη σύζυγό του ήταν δύσκολη όταν μετακόμισαν μόνιμα το 2013.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ φάνηκε να αγκαλιάζει τη βασιλική ζωή, αλλά λέγεται ότι ποτέ δεν ένιωσε εντελώς οικεία στη Ελλάδα και αισθανόταν πιο άνετα φορώντας τα τζιν της και τα αθλητικά της παπούτσια, παρά τη βασιλική τιάρα και τη ζώνη.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Αύγουστο του 2010 στις Σπέτσες. Στον γάμο – ο οποίος περιγράφηκε ως «Mamma Mia, αλλά με αριστοκράτες» – παρευρέθηκαν βασιλείς από όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Ολλανδίας, της Δανίας, της Σουηδίας και της Ισπανίας.

Αλλά η Τατιάνα, μια γυναίκα χαμηλών τόνων, φαινόταν εξαρχής πως ήταν αντίθετη με την υπερβολή της ελληνικής βασιλικής ζωής, ζητώντας από τους ευγενείς και τους πρίγκιπες που ήταν παρόντες να φορέσουν καφτάνια και σανδάλια, αντί για τα επίσημα ρούχα τους. Λίγο μετά το γάμο της, παραδέχτηκε: «Δεν αισθάνομαι σαν πριγκίπισσα. Δεν αισθάνομαι ότι παντρεύτηκα έναν πρίγκιπα, με έναν τίτλο. Στην πραγματικότητα, ναι, είναι ο πρίγκιπάς μου, αλλά τίποτα περισσότερο».

Η Τατιάνα γεννήθηκε στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας και πήγε σε οικοτροφείο στην Ελβετία, πριν σπουδάσει κοινωνιολογία στο Georgetown.

Γνώρισε τον Νικόλαο κατά τη διάρκεια διακοπών στην Ελβετία το 2003 και ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους έξι χρόνια αργότερα – με τον γάμο να αποτελεί ένα από τα μεγάλα γεγονότα της χρονιάς. Λίγο μετά τον γάμο, η πριγκίπισσα Τατιάνα άφησε τη δουλειά της ως διοργανώτρια εκδηλώσεων για τη σχεδιάστρια Diana Von Furstenberg.

Ζούσε στο Τσέλσι του Λονδίνου και επισκέφτηκε την Ελλάδα με τον πρίγκιπα Νικόλαο για πρώτη φορά το 2004, πριν μετακομίσουν μόνιμα εδώ το 2013.

Ο Νικόλαος, ο οποίος μεγάλωσε στη Βρετανία, πάντα ονειρευόταν να ζήσει στην Ελλάδα, αλλά η σύζυγός του δεν ένιωθε το ίδιο. Η Μπλάτνικ δεν μιλούσε ελληνικά και μιλώντας στη Vogue για τα συναισθήματά της κατά την άφιξή της στη χώρα, δεν έκρυψε την αμηχανία που ένιωθε. Μεταξύ άλλων, δήλωσε στο περιοδικό μόδας: «Θυμάμαι ότι όταν φτάσαμε, ήταν σαν όλοι να ταξίδευαν προς την αντίθετη κατεύθυνση».

Στην ίδια συνέντευξη, αποκάλυψε ότι η βασιλική ζωή ήταν μάλλον διαφορετική από ό,τι θα περίμενε κανείς. Και συνέχισε: «Ζω μια πολύ απλή ζωή εδώ. Δουλεύω, πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ, μαγειρεύω, βγάζω βόλτα τον σκύλο μου και οι Έλληνες με έχουν υποδεχτεί όπως θα έκαναν με οποιονδήποτε άλλον».

Η Τατιάνα προσπάθησε να ενστερνιστεί τη ζωή των Ελλήνων, συνεργαζόμενη με τη φιλανθρωπική οργάνωση «Μπορούμε» για την παροχή γευμάτων και εκδίδοντας ένα βιβλίο μαγειρικής με τίτλο «A Taste Of Greece», καθώς και καταβάλλοντας προσπάθειες για την εκμάθηση της γλώσσας. Με την πάροδο του χρόνου, όπως λέει η ίδια, αισθάνθηκε πιο άνετα – και σύμφωνα με τη βασιλική ανακοίνωση, θα συνεχίσει να ζει εδώ.

Πηγή: Daily Mail