Breaking

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Πώς η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον φόβο για να αλλάξει τον εγκέφαλό σας

                                              

Μια συνέντευξη του Δρ. Μάικλ Νελς (Dr. Michael Nehls) συγγραφέα του βιβλίου “The Indoctrinated Brain” (Ο κατηχημένος εγκέφαλος) από τον Τάκερ Κάρλσον (Tucker Carlson)

ΝΕΥΡΟΦΛΕΓΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ
Δρ. Μάικλ Νελς:

Και έχω δουλέψει πάνω σε αυτό το θέμα τα τελευταία 10 με 15 χρόνια, στην πραγματικότητα δημοσίευσα μια εργασία, την Ενιαία Θεωρία της Νόσου Αλτσχάιμερ, (Unified Theory of Alzheimer’s Disease). Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η αιτία της νόσου είναι η ηλικία, αλλά η πραγματική αιτία του Αλτσχάιμερ είναι στην πραγματικότητα η νευροφλεγμονή και ο τρόπος ζωής μας. Και επομένως ο λόγος που η ηλικία του σχετίζεται με αυτό είναι απλώς επειδή χρειάζονται δεκαετίες για να εμφανιστεί η ασθένεια.

Δρ. Μάικλ Νελς:

Αλλά η νευροφλεγμονή μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα. Μπορεί να προκληθεί από υπερβολικό φόβο, ή από εκφοβισμό. Η νευροφλεγμονή μπορεί να προκληθεί από βακτήρια, από ιούς, από λοίμωξη ή χρόνιες λοιμώξεις. Έτσι αποδείχθηκε ότι για να είναι λειτουργικά τα σύνθετα ισχίου, το αυτοβιογραφικό κέντρο μνήμης μας, που είναι το κέντρο όπου ξεκινά η νόσος Αλτσχάιμερ, πρέπει να είναι λειτουργικό, κάτι που ονομάζουμε νευρογένεση του ενηλίκου ιππόκαμπου.

Δρ. Μάικλ Νελς:

Η μόνιμη παραγωγή νέων νευρικών κυττάρων, έχουν πολλές, πάρα πολλές λειτουργίες για τις οποίες πρέπει να μιλήσουμε. Είναι ουσιαστικά το ψυχικό μας ανοσοποιητικό σύστημα. Και αν αυτή η παραγωγή ουσιαστικά κλείσει, τότε το ψυχικό (νοητικό) μας ανοσοποιητικό σύστημα καταρρέει και είμαστε ευάλωτοι σε όλα. Θέλω να πω, μπορούμε να κατακτηθούμε και να το αποδεχτούμε κάλιστα. Κι έτσι δούλευα πάνω σε αυτό το ψυχικό ανοσοποιητικό σύστημα…

Τάκερ Κάρλσον:

Όλα αυτά που περιγράφεις ένα σωματικό…

Δρ. Μάικλ Νελς:

Ακριβώς είναι σωματικό…

Τάκερ Κάρλσον: Δεν είναι συναισθηματικό. Αυτό δεν είναι προϊόν προπαγάνδας, λέτε ότι είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο εγκέφαλός σας ως φυσική ύλη η οποία μπορεί να αλλάξει και να μας κάνει πιο ελεγχόμενους;

Δρ. Μάικλ Νελς:

Τα συναισθήματα αλλάζουν ουσιαστικά τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου και τα έντονα συναισθήματα φόβου ή τρόμου, για παράδειγμα, ιδιαίτερα σε μια κατάσταση όπου το πνευματικό ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι μειωμένο, σημαίνει ότι η ψυχολογική ανθεκτικότητα είναι επίσης μειωμένη, κάτι που οδηγεί σε μια πολύ ισχυρή επίδραση στον εγκέφαλο, ένα είδος νευροτοξικού αποτελέσματος, μια διαρροή μορίων έξω από τους νευρώνες, τα οποία αναγνωρίζονται από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού στον εγκέφαλο.

Και αυτή η αναγνώριση οδηγεί, σε μια ενεργοποίηση ανοσολογικής απόκρισης, μιας πολύ ισχυρής ανοσολογικής απόκρισης, ενεργοποιώντας τις κυτοκίνες, τις προφλεγμονώδεις κυτοκίνες οι οποίες επιτίθενται στον ιππόκαμπο, το αυτοβιογραφικό μας κέντρο μνήμης, κλείνοντας ουσιαστικά πολλές, πολλές λειτουργίες, όπως για παράδειγμα την περιέργεια. Η ψυχολογική ανθεκτικότητα πέφτει, που σημαίνει ότι, ό,τι μας συμβαίνει, μας οδηγεί σε ένα αυξημένο ποσοστό κατάθλιψης και κλείνει (κατεβάζει ρολά), το οποίο, όπως έχω δείξει πρόσφατα και το έχω βάλει στο βιβλίο μου, κλείνει την ικανότητά μας να σκεφτόμαστε.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

Δρ. Μάικλ ΝελςΈτσι, αν θέλετε πραγματικά να μεταμορφώσετε έναν εγκέφαλο, είναι μια διαδικασία δύο βημάτων. Πρώτον, εμποδίζετε την νευρογένεση, την παραγωγή νέων νευρικών κυττάρων στον ιππόκαμπο. Στην συνέχεια, βρίσκετε τις ιστορίες που θέλετε να εγκαταστήσετε, αλλά επειδή πρέπει να συνοδεύονται από ένα συναίσθημα, δεν μπορείτε να έχετε την ίδια ιστορία κάθε μέρα. Πρέπει να αλλάζεις την ιστορία μέρα με την μέρα. Πρέπει να βρίσκεις νέες ιστορίες με την ίδια πρόθεση. Κάτι καταρρέει, ο κόσμος έχει κλείσει, όλα είναι επικίνδυνα, χάνω την δουλειά μου λόγω της μετανάστευσης, η οικογένειά μου μπορεί να σκοτωθεί επειδή ίσως έχουμε έναν ατομικό πόλεμο που βασίζεται σε αυτούς τους τοπικούς πολέμους, έχουμε τον πόλεμο κατά της κλιματικής αλλαγής, όλοι θα πνιγούν γιατί το νερό θα ανέβει. Όλες αυτές οι ιστορίες εμφανίζονται μέρα με την μέρα.

Στην πραγματικότητα, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) έχει ένα πρόγραμμα, μια μπροσούρα που βγάζουν κάθε Ιανουάριο, και μιλάνε για μια μόνιμη κρίση με εκατοντάδες σημεία, και στην πραγματικότητα αναφέρονται στο βιβλίο μου, τι έχουν στο μυαλό τους ή στο υπόβαθρό τους πού μπορούν να ξεκινήσουν την επόμενη κρίση. Πρέπει να αλλάξουν την ιστορία έτσι ώστε στο τέλος της ημέρας, η προσωπική σας ιστορία να αντικατασταθεί από αυτές τις τρομακτικές ιστορίες και να πρέπει να την αλλάξουν, διαφορετικά δεν λειτουργεί.

Αν θέλετε λοιπόν να εγκαταστήσετε, και όλα αυτά αφορούν την εγκατάσταση ενός νέου λειτουργικού συστήματος (αρνητικού), ναι, στην εισαγωγή σας το είπατε, δεν το είπατε ακριβώς, αλλά το αναφέρατε ότι είναι σαν μια κοινωνία που ελέγχεται από την τεχνητή νοημοσύνη και από ένα σύστημα κοινωνικής βαθμολόγησης.

Το αποκαλώ στο βιβλίο μου, ας πούμε, ένα κακό κοινωνικό λειτουργικό σύστημα, το οποίο μπορείτε πραγματικά να αναφέρετε με το ακρωνύμιο ΚΛΣ (SOS στα αγγλικά). Το SOS σημαίνει κάτι άλλο, αλλά ξέρουμε πού καταλήγει όλο αυτό.

Έτσι, αν αυτό είναι το σχέδιο και το αναφέρατε, και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι όλοι όσοι διάβασαν το βιβλίο του Σουάμπ (Schwab) γνωρίζουν τι συμβαίνει και που αποσκοπούν. Τότε είναι σαφές ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια κατάσταση όπου δεν υπάρχει πια άλλο όριο, ένα όριο που μπορείς να δεις και να πεις, “Ω, το γρασίδι είναι πράσινο από την άλλη πλευρά” (να ξέρεις την διαφορά δηλαδή). Δείτε τις άλλες δικτατορίες, τον φασισμό στην Γερμανία, τον Σταλινισμό, οτιδήποτε. Υπήρχε πάντα ένας φράχτης, ένα σύνορο όπου ήταν διαφορετικά από την άλλη πλευρά.

Αλλά εδώ πρέπει να σκεφτόμαστε σφαιρικά (σε παγκόσμια κλίμακα). Αν όλοι δέχονται επίθεση, τότε δεν υπάρχουν σύνορα ή όρια, δεν υπάρχει η άλλη πλευρά, δεν υπάρχει μέρος που μπορείς να κρυφτείς, δεν υπάρχει μέρος που μπορείς να πας.

Αλλά υπάρχει ένα άλλο όριο στον εγκέφαλό σας, ο εγκέφαλος της ιστορίας. Ξέρεις ότι ήταν διαφορετικά στο παρελθόν. Αλλά μόλις αρχίζεις να παρακάμπτεις το παρελθόν, τότε ακόμη και αυτό το σύνορο έχει φύγει. Δεν υπάρχει τρόπος, δεν υπάρχει πια καταφύγιο. Τίποτα στο οποίο μπορείτε να επιστρέψετε και να σκεφτείτε “Εντάξει, παλιά ήταν διαφορετικά”.

Πρέπει να επιστρέψουμε σε αυτό το μέρος, αυτή την στιγμή. Πρέπει να αλλάξουμε κάτι. Και η ικανότητα να αλλάξει κάτι έρχεται με την ατομικότητα. Η δημιουργικότητα, η ατομικότητα είναι στενά συνδεδεμένες. Αλλά αυτό που συμβαίνει εδώ είναι ότι καταστρέφουμε την ατομικότητα. Αυτό σημαίνει ότι καταστρέφουμε την δημιουργική δύναμη της ανθρωπότητας. Και τότε απλώς ακολουθούμε τους κανόνες που η τεχνητή νοημοσύνη…

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΖΟΜΠΙ
Τάκερ Κάρλσον:

Μήπως πραγματικά περιγράφετε ένα είδος μαζικής νόσου Αλτσχάιμερ; Εννοώ ότι ένα άτομο χωρίς μνήμη, δεν είναι ένα πλήρες άτομο.

Δρ. Μάικλ Νελς:

Ναι, σας λέω άλλη μια φράση για αυτό. Βλέπετε, η ικανότητα σκέψης, δόθηκε ένα βραβείο Νόμπελ για αυτό στην πραγματικότητα το 2002 στον Ντάνιελ Κάνεμαν (Daniel Kahneman), έναν ψυχολόγο. Το βραβείο Νόμπελ ήταν στα οικονομικά, για το πώς παίρνουμε αποφάσεις σε δύσκολες στιγμές, ας πούμε. Για αυτό ήταν το βραβείο Νόμπελ, φυσικά, για τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, περιέγραψε μια ψυχική ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ενεργοποιήσουμε την σκέψη. Και στο βιβλίο μου, περιγράφω τι είναι αυτή η ψυχική ενέργεια. Προέρχεται από την παραγωγή αυτών των νέων νευρικών κυττάρων.

Έτσι, εάν κλείσει (σταματήσει) η ικανότητα να σκέφτεστε, τότε έχετε κολλήσει με τον μη σκεπτόμενο εγκέφαλο, τον οποίο ονόμασε Σύστημα 1. Άρα το Σύστημα 2 είναι ο σκεπτόμενος εγκέφαλος. Το Σύστημα 1 είναι η προεπιλεγμένη μας ενέργεια κατά την διάρκεια της ημέρας, η οποία δεν απαιτεί ενέργεια. Το ονομάζουμε Σύστημα 1.

Ένας άλλος νικητής του βραβείου Νόμπελ που προσπαθούσε να ανακαλύψει πού βρίσκεται η συνειδητότητα μας στον εγκέφαλο, ο Φράνσις Κρικ (Francis Crick), πήρε το βραβείο Νόμπελ για την ανακάλυψη του DNA. Δημοσίευσε μια εργασία το 2003 με τον Κοχ (Koch), τον συνάδελφό του, και είπε ότι το Σύστημα 2 είναι υπέροχο που το έχουμε.

Είναι ουσιαστικά ο κινητήρας της κοινωνίας μας, η ικανότητα σκέψης, αλλά είναι επίσης καλό να έχουμε ένα σύστημα, το οποίο μας επιτρέπει σε τυπικές καταστάσεις να αντιδρούμε πραγματικά με τρόπο που δεν κοστίζει ψυχική ενέργεια. Και ονόμασε το Σύστημα 1, λειτουργία ζόμπι.

Τάκερ Κάρλσον:

Λειτουργία ζόμπι;

Δρ. Μάικλ Νελς:

Λειτουργία ζόμπι. Οπότε, αν δεν μπορείτε πλέον να εμπλέξετε το Σύστημα 2, και αυτό περιγράφει το βιβλίο μου υπό την επίθεση του ιού, και ο εκφοβισμός και ο τρόπος ζωής δεν είναι πολύ υγιείς, τότε φυσικά έχουμε κολλήσει σε λειτουργία ζόμπι και φοβάμαι πραγματικά πολύ την κοινωνία των ζόμπι.

Τάκερ Κάρλσον:

Μια-δυο ερωτήσεις. Τι κάνει αυτό στην θρησκευτική πίστη, η οποία ήταν στο επίκεντρο όλων των κοινωνιών μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο; Η λειτουργία ζόμπι ή ένας πληθυσμός ζόμπι έχει θρησκευτική πίστη;

Δρ. Μάικλ Νελς:

Θρησκευτική κατ’ αρχήν, σίγουρα θα είστε, η κινητήριος δύναμη θα είναι η θρησκευτική πεποίθηση. Αλλά και πάλι, η θρησκευτική πίστη βασίζεται στην μνήμη. Και αν αντικατασταθεί η μνήμη, νομίζω ότι σας έδωσα όλες τις απαντήσεις.

Βίντεο στα αγγλικά:

Απομαγνητοφώνηση & Μετάφραση:
Ξένια Ιωαννίδου, Δασκάλα Εναλλακτικών Θεραπειών
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου