Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μία από τις παρεμβάσεις είναι η λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας καταγγελιών για περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία. Οι καταγγελίες στην πλατφόρμα θα είναι επώνυμες – ήδη οι γονείς έχουν λάβει ηλεκτρονικά μέσω του myschool τον αριθμό μητρώου των παιδιών τους για την ταυτοποίηση του μαθητή που κάνει την καταγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η χρήση της πλατφόρμας θα είναι αρκετά εύκολη. Θα υπάρχουν ερωτήσεις αλλά και πεδία στα οποία θα μπορούν οι καταγγέλλοντες να γράφουν αναλυτικά το περιστατικό που είδαν ή βίωσαν. Σε πρώτο βαθμό θα ασχολείται το σχολείο και αν το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό τότε θα το διαχειρίζεται η διεύθυνση εκπαίδευσης – μια 4μελης επιτροπή η οποία θα αποτελείται από ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και δύο εκπαιδευτικούς.

Επανέρχεται η πενθήμερη αποβολή για τους bullies – Τι θα ισχύσει για τα κινητά τηλέφωνα

Αυστηροποιείται το πλαίσιο συνεπειών για τους μαθητές που ασκούν μπούλινγκ. Επανέρχεται η 5μερη αποβολή ενώ αυτή τη στιγμή η υψηλότερη ποινή είναι η διήμερη αποβολή και ο διαχωρισμός των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες 40 – 75.

Πρόκειται επίσης να ψηφιοποιηθεί το απουσιολόγιο, το βιβλίο ύλης και οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών έτσι ώστε να μπορούν οι γονείς να γνωρίζουν άνα πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο σχολείο.

Στις περιπτώσεις μαθητών, οι οποίοι έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές στο σχολείο τότε οι γονείς θα επιβαρύνονται οικονομικά για την κάλυψη του κόστους της επιδιόρθωσης.

Τέλος, όσον αφορά στη χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο, η ποινή για τους μαθητές που τα χρησιμοποιούν για να εκθέσουν συμμαθητές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα είναι η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.