Breaking

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Προβλέψεις Simpsons που αρχίζουν να γίνονται πραγματικότητα.

Οι Simpsons είναι συχνά προάγγελος μελλοντικών γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων στιγμών υψηλού προφίλ όπως η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως πρόεδρος, το σκάνδαλο Kanye West ή ακόμα και η παράσταση της Lady Gaga στο Super Bowl.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουν υπάρξει τριάντα σεζόν της σειράς, τέτοιες συμπτώσεις φαντάζουν αναπόφευκτες. Ωστόσο, εδώ είναι δέκα προβλέψεις που έγιναν για τους Simpsons, μερικές από τις οποίες αρχίζουν να γίνονται λίγο πραγματικότητα…

Μία από τις συχνά προβλεπόμενες εφευρέσεις στον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και διάφορες θεωρίες είναι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα. Ονειρευόμασταν από καιρό να πετάξουμε στη δουλειά, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Simpsons παρουσίασαν ένα επεισόδιο ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου. Στο επεισόδιο του 2005 “Future Drama”, που διαδραματίστηκε το 2013, ο Marge εγκαταλείπει τον Homer αφού ξόδεψε τις οικονομίες της οικογένειας για την κατασκευή ενός υποβρύχιου σπιτιού, καθώς και το πρώτο πρωτότυπο ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου, το οποίο χρησιμοποίησε για να κάνει βόλτες στον Bart. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, τα αυτοκίνητα εξακολουθούν να μην μπορούν να πετάξουν, αν και αρκετές εταιρείες εργάζονται ενεργά για την υλοποίηση αυτού του ονείρου και τα πάνε αρκετά καλά. Ίσως είμαστε ήδη κοντά στην πραγματοποίηση αυτού του ονείρου. Η Uber σχεδίαζε να λανσάρει αεροταξί το 2020. Το 2018, ο Larry Page, ο ιδρυτής της Google, αποκάλυψε ένα πρωτότυπο του Kitty Hawk Flyer και ενθάρρυνε άλλους εφευρέτες που εργάζονται για τη δημιουργία ιπτάμενων αυτοκινήτων.

Δυστυχώς, η προοπτική της καθημερινής μετακίνησης παραμένει εξαιρετικά απίθανη, καθώς δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί μπαταρία ικανή να διατηρεί τα απαιτούμενα επίπεδα ενέργειας για τέτοιες πτήσεις. Επιπλέον, θα χρειαστεί να δημιουργηθεί και να εφαρμοστεί ένα σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, αυτή τη στιγμή αυτή η πρόβλεψη παραμένει απλώς ένα όνειρο. Όμως τα πρωτότυπα που λειτουργούν ήδη υπάρχουν και η μαζική παραγωγή τους θα ξεκινήσει σταδιακά.

Όσον αφορά την εικονική πραγματικότητα, όταν το Friends and Family κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2016, οι δυνατότητες της τεχνολογίας ήταν ήδη ευρέως αναγνωρισμένες. Ωστόσο, οι Simpsons παρουσίασαν ένα σενάριο στο οποίο ο κύριος Μπερνς ανακάλυψε γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και άρχισε να φαντάζεται τον εαυτό του ως επικεφαλής της οικογένειας Simpson. Μέσα σε λίγους μήνες, οι κάτοικοι του Σπρίνγκφιλντ γοητεύτηκαν τόσο πολύ από τον εικονικό κόσμο που άρχισε το απόλυτο χάος στην πόλη. Αν και δεν έχουμε δει ακόμη μια μαζική μετατροπή ανθρώπων σε «ζόμπι» που καταναλώνονται από την εικονική πραγματικότητα, οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο αυτής της τεχνολογίας στην κοινωνία έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Οι ειδικοί εκφράζουν την πεποίθηση ότι η γοητεία με την εικονική πραγματικότητα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια σύνδεσης με τον πραγματικό κόσμο. Η ικανότητα να δημιουργήσουμε το δικό μας avatar σε έναν κόσμο όπου δεν υπάρχει πραγματικός νόμος και τάξη μπορεί να αλλάξει σημαντικά τα πρότυπα συμπεριφοράς και τις αντιλήψεις μας για τον εαυτό μας. Η εικονική πραγματικότητα γίνεται πιο δημοφιλής και προσβάσιμη και μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι οι συνέπειες της διάδοσής της δεν θα είναι τόσο αρνητικές όσο προβλεπόταν.

Στο μελλοντικό επεισόδιο με τίτλο «Bart in the Future», η Marge και ο Homer χρησιμοποιούν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και ειδικούς σωλήνες για να φάνε εικονικό φαγητό. Ενώ απέχουμε ακόμη πολύ από το να μπορέσουμε να απολαύσουμε ψηφιακά γεύματα χωρίς θερμίδες, ερευνητές στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης ανέπτυξαν έναν ψηφιακό προσομοιωτή γεύσης το 2013. Αυτή η συσκευή είναι ικανή να δημιουργεί διαφορετικές γευστικές αισθήσεις επηρεάζοντας τους υποδοχείς της γλώσσας χρησιμοποιώντας ηλεκτρικές και θερμικές ώσεις. Την ίδια στιγμή, ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Cornell διαπίστωσαν ότι το τυρί έχει καλύτερη γεύση όταν καταναλώνεται σε ένα ευχάριστο εικονικό περιβάλλον. Αμέσως μετά, το πρώτο εστιατόριο εικονικής πραγματικότητας άνοιξε στο Τόκιο. Τέτοιες τεχνολογίες θα μπορούσαν να επιτρέψουν στα άτομα με διαβήτη να απολαμβάνουν γλυκές λιχουδιές χωρίς να διακυβεύονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. Ωστόσο, παρά όλες τις δυνατότητες, το εικονικό φαγητό πιθανότατα θα παραμείνει εξωτικό και δεν θα γίνει ευρέως διαδεδομένο. Οπότε είναι απίθανο να απολαύσουμε εικονική πίτσα ενώ βλέπουμε τηλεόραση, αν και η ιδέα έχει σίγουρα κάποιες δυνατότητες.

Το επεισόδιο “Bart in the Future”, που προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2000, έκανε αρκετές προβλέψεις για μελλοντικά γεγονότα. Μεταξύ άλλων, στο επεισόδιο αναφέρεται η μελλοντική προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ. Σε αυτό το επεισόδιο, ο Μπαρτ φαντάζεται την αδελφή του Λίζα ως Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στον Λευκό Οίκο. Ωστόσο, η ίδια η προεδρία της Λίζας ανακοινώνει ένα άλλο σημαντικό γεγονός στην πολιτική ζωή της χώρας – δηλώνει ότι είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Μέχρι στιγμής, καμία γυναίκα δεν έχει διατελέσει πρόεδρος στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και η Χίλαρι Κλίντον είχε την ευκαιρία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατατάχθηκαν στην 51η θέση για την ισότητα των φύλων από 149 χώρες στην Έκθεση Παγκόσμιας Χάσματος των Φύλων 2018.

Ωστόσο, η κατάσταση μπορεί να αλλάξει και η χώρα να αποκτήσει σύντομα την πρώτη γυναίκα πρόεδρό της. Οι επιδόσεις των γυναικών στις ενδιάμεσες εκλογές της Γερουσίας του 2018 υποστηρίζουν αυτήν την προοπτική. Οι Simpsons έχουν ήδη υπονοήσει έναν πιθανό υποψήφιο για αυτόν τον ρόλο. Στο επεισόδιο του 2016 “Treehouse of Horror 27”, ο Όμηρος δείχνει ένα σήμα που λέει “Ivanka 2028”, λέγοντας επίσης στην οικογένειά του ότι όλα συμβαίνουν πολύ νωρίς στην Αμερική. Έτσι, η πιθανότητα η Ιβάνκα Τραμπ να ακολουθήσει το παράδειγμα του πατέρα της και να διεκδικήσει την προεδρία έγινε πραγματικότητα αφού συμφώνησε να διεκδικήσει την προεδρία το 2018 και εξέφρασε την επιθυμία της να γίνει η πρώτη γυναίκα σε αυτόν τον ρόλο. Μια δημοσκόπηση του 2017 διαπίστωσε ότι το 44% των Αμερικανών εγκρίνει την Ivanka, υποδηλώνοντας ότι η πρόβλεψη των Simpsons μπορεί σύντομα να γίνει πραγματικότητα.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις προχωρούν σταθερά και φαίνεται ότι πλησιάζουμε περισσότερο στην πραγματικότητα που περιγράφεται στο επεισόδιο του 2012 των Simpsons με τίτλο “They’re Robots”. Στο επεισόδιο, ο κ. Μπερνς παραπονιέται για το υψηλό κόστος που σχετίζεται με τις δοκιμές των εργαζομένων στα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και ο Smithers προτείνει μια λύση για τη μείωση του κόστους αντικαθιστώντας τους εργαζόμενους με ρομπότ. Αυτή η απόφαση προκαλεί το ποσοστό ανεργίας της πόλης να εκτοξεύεται στο 99%. Ο Όμηρος παραμένει ο μόνος άνθρωπος στον σταθμό και, ενώ προσπαθεί να αλληλεπιδράσει με τους νέους συναδέλφους του ρομπότ, καταστρέφει κατά λάθος έναν από αυτούς, αποκαλύπτοντάς του ότι έχει τεχνητή νοημοσύνη παρόμοια με έναν άνθρωπο. Σύντομα τα ρομπότ γίνονται πολύ έξυπνα και ξεκινούν μια εξέγερση για να καταστρέψουν τον κύριο Μπερνς και τους ανθρώπους του Σπρίνγκφιλντ.

Αν και η ιδέα των ρομπότ να κατακτήσουν τον κόσμο παραμένει στην πραγματικότητα μόνο ένα στοιχείο επιστημονικής φαντασίας, τα ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη αντικαθιστούν όλο και περισσότερο τους ανθρώπους σε μια μεγάλη ποικιλία πεδίων. Για παράδειγμα, η αλυσίδα εστιατορίων γρήγορου φαγητού McDonald’s σχεδιάζει να δοκιμάσει ρομποτικές φριτέζες και ένα σύστημα παραγγελιών με φωνητικό έλεγχο. Σύμφωνα με έρευνα, μέχρι το 2030 τα ρομπότ θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν έως και 800 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Η στροφή προς την αυτοματοποίηση συνοδεύτηκε όχι μόνο από ανησυχίες για απώλεια θέσεων εργασίας, αλλά και από την ανάπτυξη υπερρεαλιστικών ρομπότ, όπως η Sophia, η οποία έγινε το πρώτο ρομπότ που απέκτησε τη Σαουδική υπηκοότητα το 2017. Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης συνεχίζει να κερδίζει δυναμική και ο Jürgen Schmiduber, ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, προβλέπει σημαντικές αλλαγές στον πολιτισμό μέσα στα επόμενα 30 χρόνια. Μπορούμε μόνο να μαντέψουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Το επεισόδιο των Simpsons “The Final Years” ρίχνει μια δημιουργική ματιά στο μέλλον και το επεισόδιο του 2016 “The Margian Chronicles” ασχολήθηκε με το θέμα της εξερεύνησης του διαστήματος. Σε αυτό το επεισόδιο, μια εταιρεία που ονομάζεται Exploration Inc. στοχεύει να δημιουργήσει έναν οικισμό στον Άρη έως το 2026. Η Λίζα αποφασίζει να πάει εκεί, ακολουθούμενη από όλη την οικογένειά της. Αφού πέρασε μια εβδομάδα σε έναν προσομοιωτή ζωής στον Άρη, η Λίζα επιλέγεται για μια αποστολή που έχει προγραμματιστεί για την ίδια εβδομάδα. Ωστόσο, πριν από την εκτόξευση αποδεικνύεται ότι ο πύραυλος αποδείχθηκε μακέτα. Στο τέλος του επεισοδίου, η δράση μεταφέρεται στο 2051, όπου η Λίζα και η Μαρτζ ζουν σε μια ακμάζουσα αποικία στον Άρη, που θυμίζει σύγχρονη πόλη. Είναι όμως αυτό ρεαλιστικό;

Πολλοί μπορεί να θεωρούν αδύνατη μια τέτοια εξέλιξη, αλλά ο Έλον Μασκ, ο ιδρυτής της SpaceX, είναι αποφασισμένος. Δεν έχει σχέδια να αποχωριστεί τις μετοχές του στην εταιρεία μέχρι να γίνει πραγματικότητα μια ακμάζουσα κοινότητα στον Άρη. Αυτή τη στιγμή, η SpaceX σχεδιάζει να ξεκινήσει αποστολές φορτίου στον Άρη ήδη από το 2022 με στόχο την ανακάλυψη νερού και τη δημιουργία συστημάτων υποστήριξης ζωής, που θα είναι το πρώτο βήμα προς τη δημιουργία μιας Αρειανής αποικίας.

Ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν εκφράσει την επιθυμία να χτίσουν μια κατοικημένη πόλη για εξακόσιες χιλιάδες ανθρώπους στον Άρη, που σχεδιάζεται να ονομάζεται Mars 2117, οι ειδικοί είναι δύσπιστοι για τέτοια έργα, θεωρώντας τα υπερβολικά φιλόδοξα και απίθανο να υλοποιηθούν. Λόγω των ακραίων συνθηκών στον Άρη, είναι απίθανο να γίνει ένα νέο σπίτι για την ανθρωπότητα στο άμεσο μέλλον.

Σε ένα από τα πιο φανταστικά επεισόδια του The Simpsons, που κυκλοφόρησε το 1996, ο Homer αποκαλύπτει ότι ο Bill Clinton και ο Bob Dole είναι στην πραγματικότητα εξωγήινοι κατά τη διάρκεια των εκλογών. Αν και μια τέτοια υπόθεση φαίνεται να είναι μια πλήρης κατασκευή, ορισμένοι θεατές είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό το επεισόδιο. Αυτή η ιστορία παρουσιάστηκε σε μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Citizen Kane” ως μέρος του Treehouse of Horror 7. Σύμφωνα με την πλοκή, εξωγήινοι απάγουν και αντιγράφουν τους Κλίντον και Ντολ για να πάρουν τις θέσεις τους και να καταλάβουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Παρά τον προφανή παραλογισμό μιας τέτοιας ιδέας, η πεποίθηση ότι τα πρόσωπα με επιρροή είναι στην πραγματικότητα ερπετοειδείς εξωγήινοι παραμένει μια από τις πιο διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας στον κόσμο.

Ο Βρετανός συνωμοσιολόγος και πρώην τηλεοπτικός παρουσιαστής Ντέιβιντ Άικ έχει γράψει πολλά βιβλία και έχει δώσει διαλέξεις σε έξι χιλιάδες ανθρώπους με θέμα τα ερπετικά ανθρωποειδή. Ισχυρίζεται ότι αυτά τα πλάσματα εμπλέκονται σε μια παγκόσμια συνωμοσία κατά της ανθρωπότητας, συμπεριλαμβανομένης της λίστας υπόπτων, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, η Χίλαρι Κλίντον και η βασίλισσα της Αγγλίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η αρχαία φυλή εξωγήινων εντοπίζει την ιστορία της στη βιβλική ιστορία της Εύας και του φιδιού. Ο Ike θεωρεί ότι τα ειδώλια επτά χιλιάδων ετών που απεικονίζουν ανθρωποειδείς σαύρες αποτελούν απόδειξη της ύπαρξης τέτοιων πλασμάτων, αν και δεν υπάρχουν πειστικά στοιχεία για την πραγματικότητά τους.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι στη δεκαετία του 1960 αναπτύχθηκε ένα μοντέλο του ανθρώπινου εγκεφάλου που χωρίστηκε σε τρία μέρη, γνωστό ως η έννοια του τριαδικού εγκεφάλου. Αυτό το μοντέλο υποδηλώνει την παρουσία ενός «ερπετοειδούς» μέρους του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την ενστικτώδη συμπεριφορά, η οποία είναι κληρονομιά από τους μακρινούς μας προγόνους. Αυτό οδηγεί σε εικασίες σχετικά με το εάν μπορεί να υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτές τις θεωρίες.

Η ταινία μεγάλου μήκους «The Simpsons at the Movies» παρουσιάζει πολλές ασυνήθιστες ανατροπές πλοκής, αλλά μερικές από αυτές δεν στερούνται ρεαλισμού. Σε αυτήν την ταινία κινουμένων σχεδίων, ο Homer Simpson, ενεργώντας χωρίς καμία πρόθεση, μολύνει την ήδη δυσλειτουργική πηγή νερού του Σπρίνγκφιλντ ρίχνοντας απόβλητα χοίρων σε αυτήν. Για να αποτρέψει την εξάπλωση τοξικών ουσιών έξω από την πόλη, ο Πρόεδρος αποφασίζει να απομονώσει το Σπρίνγκφιλντ, περιβάλλοντάς το με έναν τεράστιο γυάλινο θόλο, με αποτέλεσμα η πόλη να μετατραπεί σε ένα μέρος με το υψηλότερο επίπεδο ρύπανσης.

Σε πολλά μέρη του κόσμου έχουν καταγραφεί επίπεδα επικίνδυνης ρύπανσης. Για παράδειγμα, στην πόλη Flint του Μίσιγκαν, που από πολλές απόψεις μοιάζει με το φανταστικό Σπρίνγκφιλντ, το νερό μολύνθηκε πολύ με μόλυβδο το 2014. Ενώ η λύση του γυάλινου θόλου για τη ρύπανση φαίνεται φανταστική, οι Simpsons μπορεί να έχουν επισημάνει ένα βαθύτερο πρόβλημα που χρειάζεται προσοχή και λύσεις.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας παγκόσμιας περιβαλλοντικής κρίσης που προκαλείται από την κλιματική αλλαγή, τις αυξανόμενες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και την εκτεταμένη απώλεια δασών. Οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές όπως η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία μερικές φορές συγκρίνεται με τη Λίζα Σίμπσον, επιμένουν ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να αποφευχθεί η περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης. Σχετικά με τον χαρακτήρα του Προέδρου που αποφάσισε να απομονώσει το Σπρίνγκφιλντ κάτω από έναν γυάλινο θόλο, του συστήθηκε ως Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Δεδομένης της πραγματικής του εμπειρίας από τη διακυβέρνηση της πολιτείας της Καλιφόρνια από το 2003 έως το 2011, υποτίθεται ότι ο Άρνολντ θα μπορούσε να αναλάβει την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Simpsons είχαν ήδη κάνει μια σωστή πρόβλεψη για έναν άλλο πρόεδρο, ίσως αυτό ήταν ένας υπαινιγμός ότι ένας ξένος θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ στο μέλλον. Ωστόσο, σύμφωνα με το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, άτομα που δεν είναι πολίτες εκ γενετής ή που δεν ήταν πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη στιγμή της υιοθέτησης του Συντάγματος δεν μπορούν να εκλεγούν στο αξίωμα του προέδρου της χώρας.

Η ερμηνεία αυτής της δυνατότητας μπορεί να ποικίλλει και η νομοθεσία σε αυτήν την πτυχή ενδέχεται να αλλάξει στο εγγύς μέλλον. Ο όρος «φυσικά γεννημένος πολίτης» είναι αμφιλεγόμενος μεταξύ των ειδικών, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει ορίσει οριστικά την ακριβή του σημασία. Εάν ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ δεν μπορεί να γίνει πρόεδρος εξαιτίας αυτού του περιορισμού, ίσως στο μέλλον η Γκρέτα Τούνμπεργκ, μια γυναίκα που δεν γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα μπορούσε να γίνει η πρώτη ξένη γυναίκα πρόεδρος της χώρας. Το μέλλον θα δείξει.

Μια από τις πιο συναρπαστικές προβλέψεις των Simpsons είναι το θέμα της τηλεμεταφοράς, το οποίο αναφέρεται σε αρκετά επεισόδια. Στο επεισόδιο του 1997 “Treehouse of Horror 8”, ο Homer αγοράζει μια συσκευή τηλεμεταφοράς στην πώληση του Professor Fink για μόνο 50 σεντς, δείχνοντας ότι η τεχνολογία παρουσιάζεται ως ξεπερασμένη.

Ο Homer χρησιμοποιεί τη συσκευή για να εκτελέσει καθημερινές εργασίες για να αποφύγει να χρειαστεί να ανέβει τις σκάλες ή να πάει στο ψυγείο, και ως αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης τηλεμεταφοράς, μετατρέπεται σε μύγα, σε μια παρωδία του The Fly του David Cronenberg. Παρά τη φαινομενικά άπιαστη τεχνολογία της τηλεμεταφοράς, οι Κινέζοι επιστήμονες πέτυχαν επιτυχία το 2017 τηλεμεταφέροντας φωτόνια σε έναν δορυφόρο 300 μίλια μακριά. Αυτή η διαδικασία, γνωστή ως κβαντική εμπλοκή, επιτρέπει στα φωτόνια να παραμένουν συνδεδεμένα σε απόσταση αλλάζοντας την κατάσταση ενός φωτονίου όταν επηρεάζει ένα άλλο.

Ωστόσο, η τηλεμεταφορά ατόμων ή μορίων, πόσο μάλλον τρισεκατομμυρίων κυττάρων στο ανθρώπινο σώμα, θα απαιτούσε δεκαετίες έρευνας. Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Leicester υπολογίζουν ότι η ποσότητα των δεδομένων που απαιτείται για την τηλεμεταφορά ανθρώπινων κυττάρων είναι περίπου 2,6 x 10^42 bit. Με βάση αυτό, αυτή τη στιγμή, η τεχνολογία της ανθρώπινης τηλεμεταφοράς παραμένει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Τι νομίζετε;

dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου