Στη σύλληψη 33χρονου Ουκρανού προχώρησαν τη Δευτέρα οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, μετά από καταγγελία υπερήλικης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, η 90χρονη Πατρινή δέχθηκε τηλεφωνική κλήση από άνδρα που την ενημέρωνε πως η εγγονή της έχει τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, ζητώντας το υπέρογκο ποσό των 175.000 ευρώ για την κάλυψη των νοσηλειών.

Η γυναίκα διατηρώντας την ψυχραιμία της δέχθηκε να δώσει το ποσό, βάζοντας σε εφαρμογή το σχέδιό της. Τού ζήτησε να παραμείνει στη «γραμμή» με το πρόσχημα να βάλει τα χρήματα σε σακούλα και να κανονίσουν την παράδοση.

Όσο ο αλλοδαπός βρισκόταν σε «αναμονή», η 90χρονη από το κινητό της τηλέφωνο κάλεσε την Αστυνομία, μίλησε με τον αξιωματικό υπηρεσίας της Ασφάλειας και έλαβε οδηγίες για την «παγίδευσή» του. Ο 33χρονος δράστης πήγε στο σπίτι της, κοντά στην πλατεία Ομονοίας, η γυναίκα τού πέταξε από το μπαλκόνι τη σακούλα, την οποία είχε φροντίσει να γεμίσει με χαρτιά.

Ο αλλοδαπός παρέλαβε την τσάντα με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που βρίσκονταν στο σημείο να επεμβαίνουν, συλλαμβάνοντάς τον.