Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News», ο Απόστολος Λύτρας είναι μανιώδης καπνιστής και εξαιτίας αυτού φέρεται να συγκρούστηκε με τον επιχειρηματία από την Αράχωβα. Συγκεκριμένα, μαθεύτηκε ότι ο ποινικολόγος πήγε να ανάψει τσιγάρο και τότε ο επιχειρηματίας του είπε: «Έχω κάνει επέμβαση στους πνεύμονες – Δεν καπνίζεις εδώ», κάτι που φέρεται να προκάλεσε την αντίδραση του Λύτρα, μέχρι που τελικά υποχώρησε.

Η προσωρινή κράτηση του δικηγόρου, σύμφωνα με το «Mega», δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 18 μήνες, που είναι το ανώτατο προβλεπόμενο όριο αλλά σε κάθε περίπτωση έχει δοθεί εντολή από τον Άρειο Πάγο για την κατά προτεραιότητα διενέργεια της ανάκρισης και παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Ο Απόστολος Λύτρας έχει δικαίωμα να προσφύγει είτε στην ανακρίτρια είτε στο δικαστικό συμβούλιο και να ζητήσει την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Η εκτίμηση, πάντως, δικαστικών και νομικών κύκλων είναι ότι θα ξεκινήσει η δίκη μέσα στο φθινόπωρο, καθώς με τις νέες διατάξεις, που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση, δεν θα υπάρχει το στάδιο του δικαστικού συμβουλίου.

Το πρώτο επισκεπτήριο

Οι πρώτοι άνθρωποι που έφτασαν στις φυλακές, για να επισκεφθούν τον Απόστολο Λύτρα, σύμφωνα πάντα με το «Mega», ήταν η αδελφή του και ο δικηγόρος του.