Breaking

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

«Την εξώθησαν στην πορνεία και υπόσχονταν χρήματα»

Το βούλευμα για την υπόθεση μαστροπείας με τη 14χρονη στη Νέα Σμύρνη


Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών θα ξετυλιχθεί τον Ιούλιο, η κακοποίηση μίας ανήλικης κοπέλας, ηλικίας μόλις 14 ετών, από τέσσερις άνδρες, μεταξύ των οποίων και ένας πρώην τρόφιμος στην Κιβωτό του Κόσμου.

Το κορίτσι, που φιλοξενούνταν σε δομή στη Νέα Σμύρνη, είχε επί της ουσίας στοχοποιηθεί από τους δράστες με σκοπό, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, να την εξωθήσουν στην πορνεία, τάζοντας ανταλλάγματα. Ο Ασκός του Αιόλου άνοιξε τον Μάρτιο του 2023, όταν η κοινωνική λειτουργός της δομής έμαθε από φίλη της 14χρονης, ότι ένας άνδρας είχε συμφωνήσει να την εκδίδει για χρήματα. Η αδερφή της, προσποιούμενη την ίδια, ήταν εκείνη που έμαθε για ραντεβού στο μετρό της Αγίας Μαρίνας με σκοπό να τη μεταφέρουν στην Ελευσίνα. Το βούλευμα που παρουσιάζει αποκλειστικά η «Ζούγκλα» αναφέρει:

«Οι κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού με περισσότερες πράξεις τους, που συνιστούν εξακολούθηση ενός και του αυτού εγκλήματος, για να εξυπηρετήσουν την ακολασία άλλων, προήγαγαν και εξώθησαν στην πορνεία ανήλικο νεότερο των 15 ετών και διευκόλυναν την πορνεία του, με προσφορά και υπόσχεση πληρωμής χρημάτων και άλλου ανταλλάγματος».

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναφέρουν ότι οι κατηγορούμενοι γνώριζαν την πραγματική της ηλικία και της έταζαν όχι μόνο χρηματικά ποσά, αλλά και… δώρα.

«Προήγαγαν και εξώθησαν αυτήν στην πορνεία, διεγείροντας της αισθήματα που διέφθειραν την ηθική της και προκάλεσαν πρόωρα τη ροπή της στην πορνεία, προτρέποντάς την να εκδίδεται έναντι του ποσού των 100 και 150 ευρώ, επίσης δε διευκόλυναν την πορνεία αυτής με το να της παρέχουν τα αναγκαία μέσα (όπως ρούχα, εσώρουχα, μεσολάβηση για την εξεύρεση πελατών και τόπων για τη συνεύρεσή της με υποψήφιους πελάτες λ.χ. δωμάτια ξενοδοχείων, καθώς και μεταφορά από τους ίδιους με αυτοκίνητο, στους τόπους αυτούς) ώστε να συνευρίσκεται ερωτικά με άγνωστους άνδρες».

Οι κατηγορούμενοι όμως – όπως αναφέρεται – κατείχαν και υλικό παιδικής πορνογραφίας. Σύμφωνα με το βούλευμα, είχαν καταγράψει με το κινητό τους τηλέφωνο την ανήλικη σε επτά βίντεο με ροζ περιεχόμενο, σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Ο ρόλος του πρώην τροφίμου της Κιβωτού του Κόσμου

Για τον πρώην τρόφιμο της Κιβωτού του Κόσμου, ο οποίος είχε συνεχή τηλεοπτική παρουσία όταν ξέσπασαν οι καταγγελίες για τον Πατέρα Αντώνιο, φέρεται στην υπόθεση της 14χρονης να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ σχεδίαζε ακόμα και ροζ ιστοσελίδες με πρωταγωνίστρια την ανήλικη. Σύμφωνα με το βούλευμα:

«Ο Τ. με τον Ε.Σ., με σκοπό το κέρδος, είχαν από κοινού δράση, με την εκμετάλλευση της ανηλικότητας, την οργάνωση και τη μεθοδικότητα, ήτοι με την παροχή ρούχων στην ανήλικη παθούσα, τη μεταφορά της σε ξενοδοχείο, την ανεύρεση πελατών, τη βιντεοσκόπηση πορνογραφικού υλικού, σχέδια για δημιουργία ιστοσελίδας, που θα διαφήμιζε τις υπηρεσίες της ανήλικης για προσέλκυση περισσότερων πελατών και εξασφάλιση μεγαλύτερου κέρδους από την παράνομη δράση τους».

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, όμως οι δικαστές του Συμβουλίου αναφέρουν ότι οι ισχυρισμοί τους πρέπει να απορριφθούν ως έωλοι και στερούμενοι ουσιαστικής βασιμότητας. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μόλις έναν χρόνο μετά τη φρίκη του Κολωνού και είχε προκαλέσει νέο σοκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου