Η κοροϊδία και η ασέβεια της κυβέρνησης προς τα θύματα και τους συγγενείς των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών δεν έχει τελειωμό. Η έλλειψη Δικαιοσύνης, η απόπειρα συγκάλυψης και η αδιαφάνεια ενός κράτους που φέρει τεράστια ευθύνη για τα 57 άτομα που έχασαν τη ζωή του εκείνη τη μέρα συντελούσαν μέχρι τώρα τη στάση της κυβέρνησης του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όμως πλέον – ως φαίνεται – ο πρωθυπουργός προσθέτει στη «φαρέτρα» του και την επιθετική συμπεριφορά σε βάρος των συγγενών όλων αυτών των χαμένων ψυχών.

Βλέπετε, η αδερφή των διδύμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών θέλησε χθες, Δευτέρα 27 Μαΐου, να απευθύνει μια ερώτηση στον πρωθυπουργό, ο οποίος είχε επισκεφτεί προεκλογικά την Κέρκυρα – όπου το κορίτσι τυχαίνει να σπουδάζει – όμως εκείνος γύρισε το κεφάλι του αλλού. Προφανώς, δεν του άρεσε αυτό που άκουσε και δεν το αξίωσε με κάποια απάντηση.

Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα, ένας εκ των φρουρών του κ. Μητσοτάκη πλησίασε το κορίτσι και την παρέα του, απομακρύνοντάς τους από τη συνάντηση με σπρωξιές και υβριστικά σχόλια, αφότου οι επτά φοιτητές φόρεσαν μπλούζες με συνθήματα για το δυστύχημα των Τεμπών.

Τους τραμπουκισμούς της φρουράς του πρωθυπουργού σχολιάζει μιλώντας στη «Ζούγκλα» ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και του κοριτσιού που θέλησε χθες να κάνει μια ερώτηση στον κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Πλακιάς μας περιγράφει πως ο άνδρας με τα χακί απομάκρυνε τους φοιτητές με τη βία, ενώ οι κουστουμαρισμένοι συνάδελφοι του παρέμειναν στη θέση τους. Εξηγεί πως προφανώς στον κ. Μητσοτάκη δεν άρεσαν αυτά που άκουσε, αλλά και πώς ένας φοιτητής βρέθηκε απομονωμένος σε κοντινό κτήριο από τη συγκέντρωση, όπου του ασκήθηκε λεκτική βία από τη φρουρά του πρωθυπουργού αυτής της χώρας.

Σε ποια χώρα έχει ακουστεί ξανά να κάνουν κεφαλοκλείδωμα σε παιδιά για να τα απομακρύνουν από μια συγκέντρωση, χωρίς να αποτελούν απειλή; Σίγουρα σε κάποια τριτοκοσμική μπανανία και όχι σε μια ευρωπαϊκή χώρα…

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Πλακιά στη «Ζούγκλα»:

 

Δείτε στιγμιότυπο από το χθεσινό περιστατικό:

 

Οι μπλούζες με τα συνθήματα που φορούσαν οι φοιτητές

Εκδορές στον λαιμό φοιτητή που δέχθηκε επίθεση από την φρουρά του πρωθυπουργού

Σημάδια στα χέρια των φοιτητριών από την βίαιη απομάκρυνση