Breaking

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Έμα Στόουν για Γιώργο Λάνθιμο: Είναι η μούσα μου και όχι το αντίστροφο. Απαντήσεις για τις ερωτικές στιγμές στο «Poor Things» του Λάνθιμου

 

Νέες εγκωμιαστικές δηλώσεις για τον Γιώργο Λάνθιμο από την Έμα Στόουν στο Φεστιβάλ Καννών.

 

Η ηθοποιός Έμα Στόουν δήλωσε στις Κάννες ότι ο αγαπημένος της σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, με τον οποίο συνεργάζεται εδώ και πολύ καιρό είναι κατά κάποιον τρόπο η μούσα της και όχι το αντίστροφο.

 

Ο Γιώργος Λάνθιμος με την Έμα Στόουν στις Κάννες

 

Η ηθοποιός Έμα Στόουν δήλωσε στις Κάννες ότι ο αγαπημένος της σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, με τον οποίο συνεργάζεται εδώ και πολύ καιρό είναι κατά κάποιον τρόπο η μούσα της και όχι το αντίστροφο.

 

Υπενθυμίζεται ότι η ταλαντούχα Αμερικανίδα κέρδισε για τον ρόλο της στην ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, Poor Things, το φετινό Όσκαρ της Καλύτερης Ηθοποιού.

 

«Είναι η μούσα μου», δήλωσε χαμογελώντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την ταινία Kinds of Kindness που μετέχει στο διαγωνιστικό σκέλος του 77ου Φεστιβάλ των Καννών.

 

Η Έμα Στόουν δίνει απαντήσεις για τις ερωτικές στιγμές στο «Poor Things» του Λάνθιμου

 

Η Έμα Στόουν δίνει απαντήσεις για τις ερωτικές στιγμές στο «Poor Things» του Λάνθιμου

 

Οι ερωτικές πράξεις της Μπέλα Μπάξτερ έχουν συζητηθεί έντονα και η Έμα Στόουν παίρνει θέση

 

Μέσα από την ταινία του, η οποία βασίζεται σε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, και μέσα από τον ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ, o Γιώργος Λάνθιμος, «προτρέπει έναν άνθρωπο και ιδιαίτερα μια γυναίκα, να γνωρίσει τον κόσμο με τους δικούς της όρους και να κάνει μια νέα αρχή από το μηδέν, χωρίς κοινωνικές δομές».

Στο Poor Things, η Mπέλα (υποδυόμενη από την Έμα Στόουν) είναι έγκυος και προσπαθεί να ξεφύγει από τον βίαιο σύζυγό της. Έτσι αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Χάρη σε έναν εκκεντρικό επιστήμονα όμως, επαναφέρεται στη ζωή. Μόνο που πλέον στον εγκέφαλο της, έχει αυτόν του βρέφους που κυοφορούσε. Πρόκειται επομένως για μια ενήλικη κοπέλα, με μυαλό νεογνού. Το νεογνό αυτό ξεκινά σταδιακά να ανακαλύπτει τον κόσμο, όπως επίσης και τις σεξουαλικές του ορμές απομονωμένο από την κοινωνία και δίχως να γνωρίζει τι ακριβώς επικρατεί.

 

O Γιώργος Λάνθιμος φωτογραφίζει την Έμα Στόουν στους δρόμους της Αθήνας -  Newsbomb

Απελευθερωμένη από κοινωνικές δομές και παρεμβάσεις, η Μπέλα αρχίζει να ανακαλύπτει τον εαυτό της και τον κόσμο της, έτσι όπως εκείνη θέλει. Πτυχές όπως το φαγητό, ο χορός, η φιλοσοφία είναι εντελώς νέες, όπως επίσης και το σεξ. Οι ερωτικές και σεξουαλικές στιγμές της ταινίας, προκάλεσαν πολλή συζήτηση, και έχουν επίσης σχολιαστεί ως υπερβολικές. Το κοινό φαίνεται να ξεχνά πως πρόκειται για ταινία επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο η Έμα Στόουν πήρε την ευκαιρία για να υπερασπιστεί τις σκηνές αυτές και να δώσει τις δικές της απαντήσεις.

 

Η Έμμα Στόουν υπερασπίζεται τις ωμές σκηνές σεξ στο Poor Things -  Ysterografo News

 

«Η Μπέλα είναι εντελώς ελεύθερη και χωρίς ντροπή για το σώμα της», είπε η Έμα Στόουν στο Front Row του Radio 4. «Το σεξ είναι προφανώς ένα τεράστιο μέρος της εμπειρίας και της ανάπτυξής της, όπως είναι, νομίζω, για τους περισσότερους ανθρώπους στη ζωή», εξήγησε η ίδια.

 

«Αλλά το βλέπω μόνο ως μια πτυχή πολλών πραγμάτων - την ανακάλυψή της για το φαγητό, τη φιλοσοφία, τα ταξίδια και τον χορό. Το σεξ είναι μια άλλη πτυχή. Η Μπέλα Μπάξτερ είναι εντελώς ελεύθερη και χωρίς ντροπή για το σώμα της. Δεν έχει μάθει να ντρέπεται από αυτά τα πράγματα ή να καλύπτει τα πράγματα ή να μην βουτά στην πλήρη εμπειρία όταν πρόκειται για οτιδήποτε.

 

»Λοιπόν, για να αποφεύγει η κάμερα κάτι τέτοιο, ή για να πει, εντάξει, θα τα κόψουμε όλα αυτά επειδή η κοινωνία μας λειτουργεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο... το ένιωθα σαν έλλειψη ειλικρίνειας για το ποια είναι η Μπέλα. Δεν είμαι άνθρωπος που θέλει απλώς να είναι γυμνός όλη την ώρα, αλλά είμαι κάποια που θέλει να τιμήσει τον χαρακτήρα όσο περισσότερο μπορεί. Αυτό είναι μέρος του ταξιδιού της» όπως είπε η βραβευμένη Έμα Στόουν.

 

Τόνια Τζάφερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου