Συναγερμός έχει σημάνει σε αρκετά σχολεία της Αττικής, καθώς έλαβαν απειλητικά e-mails, από άγνωστο χάκερ, τα οποία αναφέρουν ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες εντός των εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 150 e-mails εστάλησαν σε σχολεία στον Γέρακα, στο Αιγάλεω, την Ηλιούπολη, το Χαϊδάρι και την Παλλήνη, στα οποία αναγραφόταν πως θα υπάρξει έκρηξη βόμβας σε κάποια δημοτικά.

Οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν τους γονείς, ώστε να απομακρυνθούν τα παιδιά και οι Αρχές να πραγματοποιήσουν έλεγχο των εγκαταστάσεων.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπιστεί ο αποστολέας των e-mails.

Ένα από τα σχολεία που δέχθηκαν το απειλητικό e-mail

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το συμβάν

«Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο.

Το μήνυμα εμφαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ η μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος , ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

Η ασφάλεια των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας αποτελεί κύριο μέλημα και πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία και προς τον σκοπό αυτό θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του δράστη».

Το e-mail που έλαβαν τα σχολεία: