Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε σήμερα ο δράστης της δολοφονίας της 40χρονης γυναίκας στο Μενίδι. Σε βάρος του η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Μετά την άσκηση της δίωξης ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην αρμόδια ανακρίτρια από την οποία αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Την ίδια στιγμή, αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη δίκη του κατηγορουμένου στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για ενδοοικογενειακή βία. Η δίκη του κατηγορουμένου μετά την καταγγελία της πρώην συζύγου του αναβλήθηκε λόγω «κωλύματος του κατηγορουμένου», για τις 18 Μαρτίου 2025.

Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση αυτή ο δράστης της φρικτής δολοφονίας είχε κατηγορηθεί για απειλή, εξύβριση και σωματική βλάβη μετά την τελευταία καταγγελία της άτυχης γυναίκας στις 7 Μαΐου. Ο 50χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για κρείσσονες αποδείξεις για σήμερα, 17 Μαΐου.

«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω» – Η κυνική ομολογία του δράστη

Ο 50χρονος, είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν: «Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άνδρες. Δεν μπορούσα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αυτοκίνητο και φωτογραφίες του στο Facebook». Το ζευγάρι είχε χωρίσει τον Μάρτιο και η γυναίκα είχε φύγει από το σπίτι.

Μετά τη δολοφονία, ο δράστης πήγε σε ένα ξενοδοχείο. Πλήρωσε ώστε να μείνει και το βράδυ και άρχισε να περιφέρεται. Αστυνομικοί που έκαναν έρευνες πόρτα, πόρτα τον είδαν από τις κάμερες και τον ακολουθούσαν σε όλη τη διαδρομή όπου μπορούσαν να τον «δουν». Ταυτόχρονα, είχε δοθεί σήμα σε όλες τις υπηρεσίες να τον αναζητούν, αλλά και στα σύνορα ώστε να μην διαφύγει. Τελικά συνελήφθη αρκετές ώρες μετά σε ελαφριά κατάσταση μέθης, σε οικοδομή που δούλευε ως οικοδόμος.

Στο παρελθόν, είχε απειλήσει και την κόρη του. Η 21χρονη δεν σταμάτησε να κλαίει ενώ περιέγραφε στους αστυνομικούς τι περνούσε η ίδια, ο 14χρονος αδερφός της, αλλά και η μητέρα της. «Θα σας σκοτώσω και μετά θα αυτοκτονήσω. Θα γίνεις και εσύ σαν τη μάνα σου, που…να», φαίνεται να της είχε πει κάποια στιγμή.