Breaking


Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Αδιανόητο: Συμφωνία εκατομμύριων της ΔΕΗ με Μυτιληναίο – Δείτε τι θα φτιάξουν

 

ΔΕΗ: Mega deal ΔΕΗ – Mytilineos για έργα ΑΠΕ 2GW σε 4 χώρες. Η αξία της συμφωνίας υπολογίζεται σε έως €2 δισ. με ορίζοντα υλοποίησης τα επόμενα τρία χρόνια – Ανάπτυξη και κατασκευή φωτοβολταϊκών έργων σε Ιταλία, Βουλγαρία, Κροατία και Ρουμανία – Τι ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες. Όλες οι λεπτομέρειες στο xristika.gr

Συμφωνία πλαίσιο (Cooperation Framework Agreement – CFA) με τη Mytilineos Energy & Metals για την ανάπτυξη και κατασκευή χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων μέχρι 2000MW σε Ιταλία, Βουλγαρία, Κροατία και Ρουμανία, υπέγραψε η ΔΕΗ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, η αξία της συμφωνίας υπολογίζεται σε έως €2 δισ. με ορίζοντα υλοποίησης τα επόμενα τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία αφορά σε περίπου 90 φωτοβολταϊκά έργα που κατέχει η MYTILINEOS σε Ιταλία (503 MW), Ρουμανία (516 MW), Βουλγαρία (500 MW) και Κροατία (445 MW) τα οποία βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης

Η MYTILINEOS αναλαμβάνει την ανάπτυξη και κατασκευή των εν λόγω έργων, τα οποία θα αποκτώνται από τον Όμιλο ΔΕΗ με την ολοκλήρωση της σύνδεσής τους με τα ηλεκτρικά δίκτυα των ανωτέρω χωρών. Η εμπειρία της MYTILINEOS στην υλοποίηση σύνθετών έργων ΑΠΕ στο εξωτερικό αποτέλεσε καταλύτη για την εμπιστοσύνη της ΔΕΗ προς την συνεργασία των μερών και είναι εχέγγυο για την επιτυχή υλοποίηση της συμφωνίας.

Η συμφωνία πλαίσιο των δύο πλευρών αποτελεί ορόσημο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορούν να παίξουν ελληνικές εταιρείες στην ευρύτερη περιοχή και την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου