Σε ένα αστυνομικό τμήμα… «κουφάρι», όπως άλλωστε είναι και τα περισσότερα της Αττικής, είχε την ατυχία μια νεαρή κοπέλα να πρέπει να καταγγείλει μια από τις χειρότερες στιγμές της ζωής της. Πρόκειται για ένα από τα πιο κεντρικά τμήματα της Αθήνας όπου ένας αστυνομικός, που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας και έχοντας δυνατότητες… «χταποδιού» έπρεπε να διαχειριστεί δεκάδες περιστατικά.

Όμως την νεαρή από την Πολωνία κάτι τέτοιο δεν την ένοιαζε, και πολύ λογικά, καθώς είχε πάει προκειμένου να καταγγείλει τον βιασμό της και μάλιστα ενώ αντιμετώπιζε και πρόβλημα υγεία. Τελικά, η… εμφανής αστυνόμευση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την άφησε χωρίς έναν αστυνομικό μέσα σε ένα γραφείο που να κάνει το αυτονόητο… Να ακούσει την καταγγελία της, να την καταγράψει, να της συμπεριφερθεί όπως ορίζει ο νόμος ώστε και η 28χρονη να νιώσει ασφαλής και να καταλάβει ότι είχε τα όργανα της Πολιτείας στο πλάι της.

Όλα ξεκίνησαν όταν η νεαρή γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση του zougla.gr, ύστερα από μια νυχτερινή έξοδο η οποία συνοδευόταν από αλκοόλ, συνειδητοποίησε ότι είχε έρθει σε σεξουαλική επαφή με έναν άντρα τον οποίο δεν γνώριζε και δεν είχε συνευρεθεί μαζί του με την θέληση της. Όταν μάλιστα διαπίστωσε ότι αιμορραγούσε πανικοβλήθηκε και ζητώντας και την συμβουλή μιας φίλης της θέλησε να εξεταστεί από γιατρό και να κάνει και την σχετική καταγγελία στην αστυνομία. Αρχικά πήγε στο νοσοκομείο «Έλενα» και ζήτησε να εξεταστεί ώστε να διαπιστωθεί ότι είχε πέσει θύμα βιασμού, παρά το γεγονός ότι είχαν περάσει πέντε μέρες, και θα ήταν πιο δύσκολο να πιστοποιηθεί.

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου της εξήγησαν ότι για να προχωρήσουν σε μια τέτοια εξέταση, όπως άλλωστε ορίζει και ο νόμος, έπρεπε να υπάρχει αίτημα από αστυνομική ή ιατροδικαστική αρχή. Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε ο Γολγοθάς της 28χρονης η οποία πήγε στο… άδειο αστυνομικό τμήμα, παρά τις εξαγγελίες των αρμοδίων υπουργών και επιτελών ότι «έχουν βγάλει κόσμο από τα γραφεία για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες». Η πραγματικότητα τους διαψεύδει καθημερινά.

«Ο χώρος αναμονής που περίμενα στο Τμήμα Ασφαλείας είχε πολλούς κρατούμενους κι αυτόφωρα και το γεγονός αυτό μου προκάλεσε δυσφορία. Οι αστυνομικοί εκεί μου ζήτησαν να περιμένω εκεί, και όχι στο γραφείο τους για να μου πάρουν κατάθεση και εγώ τους ρώτησα αν υπάρχει κάποιο άλλο μέρος αναμονής πιο ασφαλές. Εκείνοι μου απάντησαν ότι δεν υπήρχε. Πέρασαν περίπου τέσσερις ώρες χωρίς να μου πάρουν κατάθεση και μετά από αυτό αποφάσισα να φύγω ενημερώνοντας τον αξιωματικό υπηρεσίας και αποχώρησα.

Η αντιμετώπιση που είχα από τον αξιωματικό υπηρεσίας και έναν άλλο αστυνομικό που ήταν υπηρεσία στο Τμήμα Ασφαλείας δεν ήταν η αρμόζουσα απέναντι σε ένα θύμα βιασμού και στην ουσία με αγνοήσαν και δεν φρόντισαν να βρίσκομαι σε ασφαλές σημείο και με άφησαν να περιμένω ανάμεσα σε κρατούμενους. Όλο αυτό το σκηνικό με έκανε να αγχωθώ πάρα πολύ και με ανάγκασε να φύγω από εκεί». Η κοπέλα στη συνέχεια επέστρεψε στο  νοσοκομείο «Έλενα» και αστυνομικοί από άλλο τμήμα πήγαν εκεί να της πάρουν κατάθεση για τα όσα είχε να καταγγείλει. Και όλα αυτά την ώρα που μια γυναίκα ήθελε να περιγράψει τον βιασμό της σε έναν και μοναδικό αστυνομικό που ταυτόχρονα έπρεπε να ασχοληθεί με δεκάδες, εξίσου σοβαρά, περιστατικά ενώ ήταν μόνος του σε ένα… κουφάρι που η ταμπέλα του απ’ έξω έγραφε «ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ».