Ένα βίντεο πέντε γυναικών, μελών των IDF, που απήχθησαν από την Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Φόρουμ Ομήρων και Εξαφανισμένων Οικογενειών. Το βίντεο είναι ιδιαίτερα σκληρό, απεικονίζοντας τις πέντε γυναίκες να είναι χτυπημένες και ματωμένες. Το βίντεο αυτό διάρκειας τριών λεπτών δόθηκε στη δημοσιότητα με την έγκριση των οικογενειών τους, ενώ καταγράφηκε από κάμερες σώματος που έφεραν οι ένοπλοι της Χαμάς.

Αρχικά οι νεαρές όμηροι ήταν επτά, ωστόσο η Όρι Μέγκεντις διασώθηκε από τους IDF, η Νόα Μαρτσιάνο βρέθηκε νεκρή στη Γάζα, ενώ οι υπόλοιπες πέντε γυναίκες βρίσκονται ακόμη σε κατάσταση ομηρίας.

«Κάθε νέα μαρτυρία για το τι συνέβη στους ομήρους αντανακλά την ίδια τραγική αλήθεια. Πρέπει να τους φέρουμε όλους πίσω στο σπίτι τώρα» δήλωσαν εκπρόσωποι των οικογενειών των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται μέχρι σήμερα από την Χαμάς.

«Το κράτος του Ισραήλ δεν μπορεί να αποδεχτεί μια πραγματικότητα όπου οι πολίτες του αισθάνονται συνεχώς ότι απειλείται η ζωή τους και υποφέρουν από αδυσώπητο φόβο και άγχος. Κάθε μέρα που περνά, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να φέρει τους ομήρους πίσω στο σπίτι – τους ζωντανούς για αποκατάσταση και τους δολοφονημένους για σωστή ταφή. Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει άλλη στιγμή, πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σήμερα!», προστίθεται στην ανακοίνωση των οικογενειών.